Így főztem anyátokkal

Sült pecsenye kacsacomb

 

 

Sokáig nem szerettem a kacsát, ezért nem is készítettem. A családom viszont igényli az új ízeket, így a kedvükért sütöttem. Mindenkinek nagyon ízlett (nekem is), úgyhogy ezentúl többször fogok kacsacombot sütni. Igaz, sokáig kell sütni, de legalább nem kell mellette állni, az előkészítése pedig pár perc.

 

Hozzávalók:

  • pecsenye kacsacomb
  • vöröshagyma (combonként 1 fej)
  • fokhagyma (combonként 2 gerezd)
  • só, bors
  • víz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem kb. 170 fokra, közben amíg melegszik a sütő a hagymákat megpucolom, a vöröshagymát félholdra, a fokhagymát szeletekre vágom. Beleteszem egy tepsi aljába, és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje a hagymákat.

 

A combokat megpucolom az esetlegesen rajta maradt tollaktól, tokoktól, sózom, és frissen őrölt borsot szórok rá. Ráteszem a hagymára úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.

 

 

Betolom a meleg sütőbe. Kb. 2,5 órát sütöm. Néha ránézek, meglocsolom a szafttal, félidőben megfordítom.

 

 

 

Krumplipürével és céklával ettük. Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!