Sokáig nem szerettem a kacsát, ezért nem is készítettem. A családom viszont igényli az új ízeket, így a kedvükért sütöttem. Mindenkinek nagyon ízlett (nekem is), úgyhogy ezentúl többször fogok kacsacombot sütni. Igaz, sokáig kell sütni, de legalább nem kell mellette állni, az előkészítése pedig pár perc.
Hozzávalók:
- pecsenye kacsacomb
- vöröshagyma (combonként 1 fej)
- fokhagyma (combonként 2 gerezd)
- só, bors
- víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem kb. 170 fokra, közben amíg melegszik a sütő a hagymákat megpucolom, a vöröshagymát félholdra, a fokhagymát szeletekre vágom. Beleteszem egy tepsi aljába, és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje a hagymákat.
A combokat megpucolom az esetlegesen rajta maradt tollaktól, tokoktól, sózom, és frissen őrölt borsot szórok rá. Ráteszem a hagymára úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.
Betolom a meleg sütőbe. Kb. 2,5 órát sütöm. Néha ránézek, meglocsolom a szafttal, félidőben megfordítom.
Krumplipürével és céklával ettük. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: