Mostanában ez a kedvenc. Egyszerű elkészíteni, nem a megszokott íz. A családom azt mondja ilyen finomat cukrászdában sem lehet kapni. Ami a legjobb benne, hogy nincs benne fehérliszt és cukor, bár a csokiban lévő fruktóz nem az igazi, de néha nem árt. Nem emeli hirtelen a vércukor szintet, de azért ebből sem lehet korlátlanul enni. Sajnos.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 3 dkg paleo cukor (stevia és eritritol keveréke)
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg Szoó Judit KF lisztkeverékalap
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 dkg paleo cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 20 dkg fruktózos fehércsokoládé
Díszítéshez:
- 12 szép fél dióbél
Elkészítés:
Először a pudingot készítem el: egy kis tálban összekeverem a pudingport kb 0,5 dl tejjel, a többit felforralom a „cukorral”. A forró tejbe beleöntöm a pudingport, és kézi habverővel kevergetem amíg besűrűsödik. Ha kész közvetlenül a felületére folpackot rakok, hogy ne „bőrösödjön” be, és félre rakom hűlni.
A sütőt előmelegítem kb. 160 fokra.
Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt rakok, az oldalát kivajazom-lisztezem.
A piskótához kimérem a hozzávalókat, a lisztet összeszitálom a sütőporral, és összekeverem a dióval. A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját elég egy kisebb tálba rakni.
A fehérjét nagyobb tálba teszem, és a „cukorral” kemény habot verek. Hozzáadom a tojássárgáját, és apránként a diós lisztet. Ekkor már csak kézi habverőt használok, hogy ne törjön össze a hab. Beleöntöm a tortaformába, és betolom a sütőbe.
A vajat habosra keverem, hozzáadom a kihűlt pudingot, azzal tovább verem. A csokit gőz fölött felolvasztom, és hozzáöntöm a pudingos vajhoz, és alaposan összekeverem.
Ha megsült a torta kiveszem a sütőből, rácson hagyom kihűlni. Három részre vágom, a krémet három felé osztom és megkenem a lapokat.
A külsejét is bevonom a csokis krémmel. Mivel én nem nagyon tudok tortát díszíteni fél dió szemekkel szoktam körbe rakni. Ha kész berakom a hűtőbe. Szerintem különösen finom, ha a csoki picit megolvad rajta, ezért tálalás elött kb. 10 perccel ki szoktam venni a hűtőből. Jóétvágyat!
Néhány ötlet:
- Ha felpúposodik a piskóta, akkor a “púpot” egy éles késsel levágom.
- A tortát mindig úgy állítom össze, hogy az alja kerül felülre, így szép egyenes lesz a teteje.
- Ha nincs tortaformád akkor kicsi tepsiben is sütheted, és utána lehet kockázni
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: