Így főztem anyátokkal

Diétás fehércsokis diótorta

Mostanában ez a kedvenc. Egyszerű elkészíteni, nem a megszokott íz. A családom azt mondja ilyen finomat cukrászdában sem lehet kapni. Ami a legjobb benne, hogy nincs benne fehérliszt és cukor, bár a csokiban lévő fruktóz nem az igazi, de néha nem árt. Nem emeli hirtelen a vércukor szintet, de azért ebből sem lehet korlátlanul enni. Sajnos. 

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 3 dkg paleo cukor (stevia és eritritol keveréke)
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg Szoó Judit KF lisztkeverékalap
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 dkg paleo cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg fruktózos fehércsokoládé

Díszítéshez:

  • 12 szép fél dióbél

Elkészítés:

   

Először a pudingot készítem el: egy kis tálban összekeverem a pudingport kb 0,5 dl tejjel, a többit felforralom a „cukorral”. A forró tejbe beleöntöm a pudingport, és kézi habverővel kevergetem amíg besűrűsödik. Ha kész közvetlenül a felületére folpackot rakok, hogy ne „bőrösödjön” be, és félre rakom hűlni.

A sütőt előmelegítem kb. 160 fokra.

Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt rakok, az oldalát kivajazom-lisztezem.

 

 

 

 

 

    

A piskótához kimérem a hozzávalókat, a lisztet összeszitálom a sütőporral, és összekeverem a dióval. A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját elég egy kisebb tálba rakni.

 

    

A fehérjét nagyobb tálba teszem, és a „cukorral” kemény habot verek. Hozzáadom a tojássárgáját, és apránként a diós lisztet. Ekkor már csak kézi habverőt használok, hogy ne törjön össze a hab. Beleöntöm a tortaformába, és betolom a sütőbe.

 

                                              

A vajat habosra keverem, hozzáadom a kihűlt pudingot, azzal tovább verem. A csokit gőz fölött felolvasztom, és hozzáöntöm a pudingos vajhoz, és alaposan összekeverem.

 

  

Ha megsült a torta kiveszem a sütőből, rácson hagyom kihűlni. Három részre vágom, a krémet három felé osztom és megkenem a lapokat.

 

    

A külsejét is bevonom a csokis krémmel. Mivel én nem nagyon tudok tortát díszíteni fél dió szemekkel szoktam körbe rakni. Ha kész berakom a hűtőbe. Szerintem különösen finom, ha a csoki picit megolvad rajta, ezért tálalás elött kb. 10 perccel ki szoktam venni a hűtőből. Jóétvágyat!

Néhány ötlet:

  • Ha felpúposodik a piskóta, akkor a “púpot” egy éles késsel levágom. 
  • A tortát mindig úgy állítom össze, hogy az alja kerül felülre, így szép egyenes lesz a teteje.
  • Ha nincs tortaformád akkor kicsi tepsiben is sütheted, és utána lehet kockázni

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!