Így főztem anyátokkal

Marinált, héjában sült édesburgonya

Mostanában egyre többen szeretik az édeskrumplit. Ha te is közéjük tartozol, akkor feltétlenül próbáld ki ezt! Nagyon finom, még másnap is ehető. Nálunk most ez a „sláger”.

Hozzávalók 2 személyre:

  • só a tepsibe (elég sok kell, úgyhogy vegyél külön egy kilót, nehogy elfogyjon, ami otthon van)
  • 2 db kisebb édesburgonya egészben, héjastól
  • 50 ml tárkonyos ecet
  • 2 evőkanál méz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db (bió) citrom reszelt héja és leve
  • 100 ml extra szűz olíva olaj (vagy más saláta olaj)
  • 1-2 db kovászolni való uborka (vagy egy kis darab kígyó ubi )
  • 0,5 db kaliforniai paprika (vagy kápia paprika)
  • egy csokor petrezselyem (vagy szárított)
  • 25 szál snidling (ebből is lehet szárított)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem kb. 180 fokra. Amíg melegszik egy közepes tepsiben, vagy hőálló tálban egy cm vastagon elterítem a sót. Nagyjából egyforma krumplikat alaposan megmosok, majd letörlöm őket. A sóágyra fektetem a burgonyákat, és betolom a sütőbe. Addig sütöm amíg egy kést simán beletudok szúrni egy krumpliba. Ez kb. 25-30 perc.

 

Amíg sülnek a burgonyák elkészítem a marinádot.

Ehhez az arányokat körülbelül tudom megadni, folyamatosan kóstolgatni kell, és pótolni, ami esetleg még hiányzik.

   

Először a zöldségeket aprítom, illetve reszelem le. Ezután egy tálban összekeverem a mézet az ecettel, a citrom levével és héjával, belecsurgatom az olajat, sózom, borsozom. (Megkóstolom, ha édesnek találom teszek még bele ecetet, vagy citromlevet, ha savanyú akkor mézet.) Hozzákeverem a zöld fűszereket, és belerakom az aprított zöldségeket. 

Amikor megsült a burgonya kiveszem a sütőből, egy deszkán villával lefogom, és héjastól nagyobb cikkekre vágom.

 

 

 

 

Közben egy serpenyőben kevés olajat melegítek. A krumpli cikkeket nagy lángon megpirítom, és még forrón beleteszem a pácba. Hagyom langyosra hűlni, addig egy kis páclét magába szív. Nagyon finom pl. rántott hússal, joghurtos bundában sült csirkemellel, sült oldalassal stb. Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!