Marinált, héjában sült édesburgonya

Mostanában egyre többen szeretik az édeskrumplit. Ha te is közéjük tartozol, akkor feltétlenül próbáld ki ezt! Nagyon finom, még másnap is ehető. Nálunk most ez a „sláger”.

Hozzávalók 2 személyre:

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem kb. 180 fokra. Amíg melegszik egy közepes tepsiben, vagy hőálló tálban egy cm vastagon elterítem a sót. Nagyjából egyforma krumplikat alaposan megmosok, majd letörlöm őket. A sóágyra fektetem a burgonyákat, és betolom a sütőbe. Addig sütöm amíg egy kést simán beletudok szúrni egy krumpliba. Ez kb. 25-30 perc.

Amíg sülnek a burgonyák elkészítem a marinádot.

Ehhez az arányokat körülbelül tudom megadni, folyamatosan kóstolgatni kell, és pótolni, ami esetleg még hiányzik.

   

Először a zöldségeket aprítom, illetve reszelem le. Ezután egy tálban összekeverem a mézet az ecettel, a citrom levével és héjával, belecsurgatom az olajat, sózom, borsozom. (Megkóstolom, ha édesnek találom teszek még bele ecetet, vagy citromlevet, ha savanyú akkor mézet.) Hozzákeverem a zöld fűszereket, és belerakom az aprított zöldségeket. 

Amikor megsült a burgonya kiveszem a sütőből, egy deszkán villával lefogom, és héjastól nagyobb cikkekre vágom.

 

Közben egy serpenyőben kevés olajat melegítek. A krumpli cikkeket nagy lángon megpirítom, és még forrón beleteszem a pácba. Hagyom langyosra hűlni, addig egy kis páclét magába szív. Nagyon finom pl. rántott hússal, joghurtos bundában sült csirkemellel, sült oldalassal stb. Jó étvágyat!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »