Így főztem anyátokkal

Diétás fánk zablisztből

Most sütöttem először ilyet, de ízlett a családnak. Nagyon hamar kész van, és alig kell hozzá valami. Elég laktató ezért kisebbeket sütöttem, a hagyományos fánkoknál.

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 28 dkg joghurt
  • 2 teáskanál paleo cukor
  • olaj a sütéshez
  • lekvár, mogyorókrém, stb. a tetejére

Elkészítés:

 

Kimérem a lisztet, beleszórom a sütőport, és a „cukrot”.

 

 

   

Beleütöm a tojásokat, és hozzáadom a joghurtot. Robotgéppel összekeverem.

   

Olajat melegítek, és kanállal beleszaggatom a tésztát. Kicsit tovább kell sütni, mint a hagyományos fánkot. Papírra szedem, hogy felszívja a zsírt. 

   

Ha kész lehet hozzá lekvárt kínálni, vagy cukormentes mogyorókrémmel, tejszínhabbal “megbolondítani” Jó étvágyat!

 Ha tetszik nézd meg Facebook oldalamat is! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Magdolna Nagy says:

    Kedves Györgyi! Vajon zabpehelyliszttel is működik a recept?

    Köszönettel, NM


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!