Így főztem anyátokkal

Csirke gordon bleu (csirkemell sonkával-sajttal töltve)

Régebben többször készítettem, de akkor összegöngyöltem a húst, és egy alkalommal nem sült át rendesen. Azóta nem csináltam gordon bleut. Most az egyik fiam szülinapjára ezt kért ebédre, és nagyon finom lett. Nem bonyolult elkészíteni, csak arra kell figyelni, hogy vékony legyen a hús.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet csirkemell
  • 4 szelet karakteres ízű sonka
  • 4 kicsi szelet trappista vagy valamilyen más kemény sajt
  • 60 g teljeskiőrlésű liszt
  • 3 db. tojás
  • 90 g prézli
  • (kókusz) olaj a sütéshez

Elkészítés:

   

A csirkemell szeleteket zacskóba teszem, alaposan kiklopfolom, és besózom.

 

 

    

A tojást egy mély tányérban villával kevés sóval felverem. Előkészítem a lisztet a prézlit és egy üres tányért.

      

Minden szeletre ráteszek egy sonkát és egy kis sajtot, majd félbehajtom.

 

    

Lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom.

   

Egy serpenyőben (kókusz) olajat melegítek, és megsütöm a husikat.

Ha elkészültek papírtörlőre szedem.

 

Most kukoricás rizzsel tálaltam, de természetesen más körettel is finom. Itt vagy itt  találsz néhány ötletet. 

 Nézd meg Facebook oldalamat is! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!