Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Most főztem először, de mivel mindenkinek ízlett máskor is fogok készíteni.
Hozzávalók 2 személyre
- 250 g darált hús
- 1 marék prézli
- 1 tojás
- só, bors
- 150 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi paradicsom
- 0,5 paprika
- 2,5 dl víz
- 2 dl tejszín
- ha szükséges kb. 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 2 evőkanál (kókusz)olaj
- 200 g apró tészta
Elkészítés:
A húsgolyókkal kezdem, mert ez a legmacerásabb. A darált húst megsózom, borsozom beleteszem a prézlit és a tojást. Kézzel összegyúrom, és kicsi gombócokat készítek. Félreteszem.
A hagymákat kicsire összevágom (aprítógépben), és a zsiradékon megfonnyasztom. Közben apróra vágom a paprikát és a paradicsomot, ezt is rádobom a hagymára. Fedő alatt párolom amíg megpuhulnak.
Amíg puhulnak a zöldségek, a gombát megmosom, és feldarabolom.
Ezután botmixerrel pürésítem a hagymás zöldségeket.
Felöntöm vízzel, beleteszem a gombát, összekeverem, majd szép sorban a húsgombócokat is. Lefedem és addig főzöm amíg a húsgolyók megpuhulnak, néha megrázom a lábast, hogy a húsgolyók megforduljanak. Kb 15 perc alatt elkészül. Kiveszek egy húst, és megnézem megfőtt-e?
Ha igen akkor ráöntöm a tejszínt és kész is. Ha túl hígnak találom, akkor kiveszek egy kevés szaftot elkeverek benne 1 evőkanál (teljeskiőrlésű) lisztet, visszaöntöm a lábasba, megkeverem, és még egyszer felforralom.
Amíg a hús puhul kifőzöm a tésztát.
Szénhidrát csökkentett tésztával
Jó étvágyat!
Néhány tanács:
Aprító gépben pillanatok alatt össze lehet vágni a hagymákat.
Ha zománcos, teflon, vagy kerámia edényben készíted az ételt, akkor szed ki a hagymás zöldségeket egy másik tálba, nehogy a mixer megsértse az edényt.
A szép friss gombát elég csak megmosni, de ha már kicsit csúnyább akkor én meg szoktam pucolni. A szárát csak akkor rakom az ételbe, ha tömör.
A tésztához a vizet érdemes víz forralóban melegíteni. (Ha van.)
A durum tészta lassabban emeli a vércukor szintet, mint a hagyományos fehérliszt. De még jobb választás a szénhidrát csökkentett tészta.
Nézd meg Facebook oldalamat is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: