Tejszínes-gombás húsgolyó

Egyszerű, gyorsan elkészíthető étel. Most főztem először, de mivel mindenkinek ízlett máskor is fogok készíteni. 

Hozzávalók 2 személyre

Elkészítés:

        

A húsgolyókkal kezdem, mert ez a legmacerásabb. A darált húst megsózom, borsozom beleteszem a prézlit és a tojást. Kézzel összegyúrom, és kicsi gombócokat készítek. Félreteszem.

    

A hagymákat kicsire összevágom (aprítógépben), és a zsiradékon megfonnyasztom. Közben apróra vágom a paprikát és a paradicsomot, ezt is rádobom a hagymára. Fedő alatt párolom amíg megpuhulnak.

Amíg puhulnak a zöldségek, a gombát megmosom, és feldarabolom.

  

Ezután botmixerrel pürésítem a hagymás zöldségeket.

  

Felöntöm vízzel, beleteszem a gombát, összekeverem, majd szép sorban a húsgombócokat is. Lefedem és addig főzöm amíg a húsgolyók megpuhulnak, néha megrázom a lábast, hogy a húsgolyók megforduljanak. Kb 15 perc alatt elkészül. Kiveszek egy húst, és megnézem megfőtt-e?

Ha igen akkor ráöntöm a tejszínt és kész is. Ha túl hígnak találom, akkor kiveszek egy kevés szaftot elkeverek benne 1 evőkanál (teljeskiőrlésű) lisztet, visszaöntöm a lábasba, megkeverem, és még egyszer felforralom.

Amíg a hús puhul kifőzöm a tésztát.

 Durum tésztával 

 Szénhidrát csökkentett tésztával

Jó étvágyat!

Néhány tanács:

Aprító gépben pillanatok alatt össze lehet vágni a hagymákat.

Ha zománcos, teflon, vagy kerámia edényben készíted az ételt, akkor szed ki a hagymás zöldségeket egy másik tálba, nehogy a mixer megsértse az edényt.

A szép friss gombát elég csak megmosni, de ha már kicsit csúnyább akkor én meg szoktam pucolni. A szárát csak akkor rakom az ételbe, ha tömör. 

A tésztához a vizet érdemes víz forralóban melegíteni. (Ha van.)

A durum tészta lassabban emeli a vércukor szintet, mint a hagyományos fehérliszt. De még jobb választás a szénhidrát csökkentett tészta.

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »