Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 4 dl tej
- 4 evőkanál olaj a tésztába
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- késhegynyi sütőpor
- olaj a sütéshez
Dió töltelékhez:
- 180 gr darált dió
- 1 dl habtejszín
- 120 gr cukor
- csipet fahéj
- aki szereti rumba áztatott mazsola (elhagyható)
Csokiöntethez:
- 2,5 dl tej
- vanília
- 30 gr cukor
- 100 gr jó minőségű csoki
- 1,5 dl habtejszín
- 3 tojássárgája
- 80-100 gr cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 20 gr liszt
- 5 cl tej
Elkészítés:
Először a csokiöntetet készítem el.
A tejszínt kemény habbá verem, és kicsit félreteszem.
A 2,5 dl tejet a vaníliával és a 30 gr cukorral felforralom. A meleg tejben felolvasztom a csokit.
Amíg melegszik a tej, addig a tojássárgáját a cukorral, kakaóval, 20 gr liszttel és az 5 cl hideg tejjel habverővel simára keverem.
Hozzáadom a forró csokistejet, és lassú tűzön forrpontig hevítem, de forralni nem szabad. Tűzről levéve egy ideig még keverem, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítem.
Diótöltelék:
A tejszínt felforralom a cukorral, beleteszem a diót, és a fahéjat összekeverem és kész. Aki szereti a mazsolát is beleteheti.
Palacsinta:
A tészta hozzávalóit összekeverem, előkészítek mindent a sütéshez,majd kisütöm a palacsintákat.
Az elkészült palacsintát megkenem diókrémmel, háromszög alakúra hajtom, majd meglocsolom csokiszósszal. Eredetileg kivajazott tepsiben néhány percre be kellene rakni a sütőbe, de én nem szoktam.
Néhány ötlet:
- A csokiszószhoz lehet diabetikus csokit használni
- Ha híg a szósz akkor kevés tejben elkevert liszttel lehet sűríteni, ezt a még melegedő öntethez kell adagolni.
- Vigyázni kell ne égjen le, mert keserű lesz az egész.
- Cukrot lehet paleo cukorral helyettesíteni (akkor a cukor mennyiség negyedét kell venni)
- A palacsintát lehet zablisztből sütni
- Két palacsintasütővel gyorsabban elkészül
- A palacsinta sütőben nem szabad más ételt készíteni!
- Teflon serpenyőben műanyag késsel lehet a palacsintát forgatni.
- Ha a diókrém sűrű akkor egy kis tejjel lehet lazítani
Nézd meg Facebook oldalamat is!
Kommentek