Így főztem anyátokkal

Gundel palacsinta

Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál olaj a tésztába
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • késhegynyi sütőpor
  • olaj a sütéshez

Dió töltelékhez:

  • 180 gr darált dió
  • 1 dl habtejszín
  • 120 gr cukor
  • csipet fahéj
  • aki szereti rumba áztatott mazsola (elhagyható)

Csokiöntethez:

  • 2,5 dl tej
  • vanília
  • 30 gr cukor
  • 100 gr jó minőségű csoki
  • 1,5 dl habtejszín
  • 3 tojássárgája
  • 80-100 gr cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 20 gr liszt
  • 5 cl tej

 

Elkészítés:

Először a csokiöntetet készítem el.

     

A tejszínt kemény habbá verem, és kicsit félreteszem.

      

A 2,5 dl tejet a vaníliával és a 30 gr cukorral felforralom. A meleg tejben felolvasztom a csokit.

          

Amíg melegszik a tej, addig a tojássárgáját a cukorral, kakaóval, 20 gr liszttel és az 5 cl hideg tejjel habverővel simára keverem.

    

Hozzáadom a forró csokistejet, és lassú tűzön forrpontig hevítem, de forralni nem szabad.  Tűzről levéve egy ideig még keverem, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítem.

 

Diótöltelék:

A tejszínt felforralom a cukorral, beleteszem a diót, és a fahéjat összekeverem és kész. Aki szereti a mazsolát is beleteheti.

 

Palacsinta:

         

A tészta hozzávalóit összekeverem, előkészítek mindent a sütéshez,majd kisütöm a palacsintákat.

 

     Jó étvágyat!

Az elkészült palacsintát megkenem diókrémmel, háromszög alakúra hajtom, majd meglocsolom csokiszósszal. Eredetileg kivajazott tepsiben néhány percre be kellene rakni a sütőbe, de én nem szoktam.

Néhány ötlet:

  • A csokiszószhoz lehet diabetikus csokit használni
  • Ha híg a szósz akkor kevés tejben elkevert liszttel lehet sűríteni, ezt a még melegedő öntethez kell adagolni.
  • Vigyázni kell ne égjen le, mert keserű lesz az egész.
  • Cukrot lehet paleo cukorral helyettesíteni (akkor a cukor mennyiség negyedét kell venni)
  • A palacsintát lehet zablisztből sütni
  • Két palacsintasütővel gyorsabban elkészül
  • A palacsinta sütőben nem szabad más ételt készíteni!
  • Teflon serpenyőben műanyag késsel lehet a palacsintát forgatni.
  • Ha a diókrém sűrű akkor egy kis tejjel lehet lazítani

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!