Gundel palacsinta

Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:

Dió töltelékhez:

Csokiöntethez:

Elkészítés:

Először a csokiöntetet készítem el.

     

A tejszínt kemény habbá verem, és kicsit félreteszem.

      

A 2,5 dl tejet a vaníliával és a 30 gr cukorral felforralom. A meleg tejben felolvasztom a csokit.

          

Amíg melegszik a tej, addig a tojássárgáját a cukorral, kakaóval, 20 gr liszttel és az 5 cl hideg tejjel habverővel simára keverem.

    

Hozzáadom a forró csokistejet, és lassú tűzön forrpontig hevítem, de forralni nem szabad.  Tűzről levéve egy ideig még keverem, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítem.

Diótöltelék:

A tejszínt felforralom a cukorral, beleteszem a diót, és a fahéjat összekeverem és kész. Aki szereti a mazsolát is beleteheti.

Palacsinta:

         

A tészta hozzávalóit összekeverem, előkészítek mindent a sütéshez,majd kisütöm a palacsintákat.

     Jó étvágyat!

Az elkészült palacsintát megkenem diókrémmel, háromszög alakúra hajtom, majd meglocsolom csokiszósszal. Eredetileg kivajazott tepsiben néhány percre be kellene rakni a sütőbe, de én nem szoktam.

Néhány ötlet:

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: ,
Tovább a blogra »