Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:
Dió töltelékhez:
Csokiöntethez:
Elkészítés:
Először a csokiöntetet készítem el.
A tejszínt kemény habbá verem, és kicsit félreteszem.
A 2,5 dl tejet a vaníliával és a 30 gr cukorral felforralom. A meleg tejben felolvasztom a csokit.
Amíg melegszik a tej, addig a tojássárgáját a cukorral, kakaóval, 20 gr liszttel és az 5 cl hideg tejjel habverővel simára keverem.
Hozzáadom a forró csokistejet, és lassú tűzön forrpontig hevítem, de forralni nem szabad. Tűzről levéve egy ideig még keverem, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítem.
Diótöltelék:
A tejszínt felforralom a cukorral, beleteszem a diót, és a fahéjat összekeverem és kész. Aki szereti a mazsolát is beleteheti.
Palacsinta:
A tészta hozzávalóit összekeverem, előkészítek mindent a sütéshez,majd kisütöm a palacsintákat.
Az elkészült palacsintát megkenem diókrémmel, háromszög alakúra hajtom, majd meglocsolom csokiszósszal. Eredetileg kivajazott tepsiben néhány percre be kellene rakni a sütőbe, de én nem szoktam.
Néhány ötlet: