Így főztem anyátokkal

Fehércsokis diótorta cukros változat

 

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg darált dió
  • 8 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg fehércsokoládé

Díszítéshez:

  • 12 szép fél dióbél

Elkészítés:

 

       

Először a pudingot készítem el: egy kis tálban összekeverem a pudingport kb 0,5 dl tejjel, a többit felforralom a cukorral. A forró tejbe beleöntöm a pudingport, és kézi habverővel kevergetem amíg besűrűsödik. Ha kész közvetlenül a felületére folpackot rakok, hogy ne „bőrösödjön” be, és félre rakom hűlni.

A sütőt előmelegítem kb. 160 fokra, egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt rakok, az oldalát kivajazom-lisztezem.

 

 

 

   

A piskótához kimérem a hozzávalókat, a lisztet összeszitálom a sütőporral, és összekeverem a dióval. A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját elég egy kisebb tálba rakni.

 

      

A fehérjét nagyobb tálba teszem, és a cukorral kemény habot verek. Hozzáadom a tojássárgáját, és apránként a diós lisztet. Ekkor már csak kézi habverőt használok, hogy ne törjön össze a hab.

 

Beleöntöm a tortaformába, és betolom a sütőbe.

 

 

 

 

        

A vajat habosra keverem, hozzáadom a kihűlt pudingot, azzal tovább verem. A csokit gőz fölött felolvasztom, hozzáöntöm a pudingos vajhoz, és alaposan összekeverem.

 

         

Ha megsült a torta kiveszem a sütőből, rácson hagyom kihűlni. Három részre vágom, a krémet három felé osztom és megkenem a lapokat. A külsejét is bevonom a csokis krémmel.

 

Mivel én nem nagyon tudok tortát díszíteni fél dió szemekkel szoktam körbe rakni. Jóétvágyat!

 

 

 

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!