Ezt a köretet akkor szoktam készíteni, amikor sült krumplit akarunk enni, de nem akarom zsiradékban sütni. Azonkívül az is előny, hogy nem kell a tűzhely mellett állni.
- Ha hosszú a hajad fogd össze!
- Kézmosás
- Kötény
- A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
- A hozzávalókat kikészíteni
Hozzávalók: krumpli, só, víz
Egy lábasba amiben főzni fogod a burgonyát engedj hideg vizet. A krumplit pucold meg, és egyből vágd fel kockára, tedd bele a vízbe. Ha kész vagy vele, akkor mosd meg, tegyél rá meleg vizet, sózd meg, és fedő alatt nagy lángon kezd el főzni.
Ha felforrt, vedd lejjebb a lángot, és főzd közepesen puhára.
Amíg fő a krumpli addig legnagyobb fokozatra kapcsold be a sütőt (ha van grill funkció -esetleg alsó-felső- akkor azt kapcsold be), és egy tepsibe tegyél sütőpapírt.
Amikor megfőtt a burgonya (ezt egy kiskéssel vagy villával tudod ellenőrizni) akkor szűrd le a csap felett, és a tepsibe terítsd szét a krumplit. Told be a sütőbe, és szépen pirítsd meg. Néha néz rá, ha szükséges forgasd meg. (Vedd, ki a tepsit a sütőből úgy forgasd át. Vigyázz amikor kinyitod a sütőt, állj oldalra ne csapjon meg a hő!)
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: