Így főztem anyátokkal

Pirított krumpli

 

Pirított krumpli

Ezt a köretet akkor szoktam készíteni, amikor sült krumplit akarunk enni, de nem akarom zsiradékban sütni. Azonkívül az is előny, hogy nem kell a tűzhely mellett állni.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

 

Hozzávalók: krumpli, só, víz

Egy lábasba amiben főzni fogod a burgonyát engedj hideg vizet. A krumplit pucold meg, és egyből vágd fel kockára, tedd bele a vízbe. Ha kész vagy vele, akkor mosd meg, tegyél rá meleg vizet, sózd meg, és fedő alatt nagy lángon kezd el főzni.

főtt krumpli

 

 

Ha felforrt, vedd lejjebb a lángot, és főzd közepesen puhára.

 

 

Amíg fő a krumpli addig legnagyobb fokozatra kapcsold be a sütőt (ha van grill funkció -esetleg alsó-felső- akkor azt kapcsold be), és egy tepsibe tegyél sütőpapírt.

 

Főtt krumpli tepsiben 2

Amikor megfőtt a burgonya (ezt egy kiskéssel vagy villával tudod ellenőrizni) akkor szűrd le a csap felett, és a tepsibe terítsd szét a krumplit. Told be a sütőbe, és szépen pirítsd meg. Néha néz rá, ha szükséges forgasd meg. (Vedd, ki a tepsit a sütőből úgy forgasd át. Vigyázz amikor kinyitod a sütőt, állj oldalra ne csapjon meg a hő!)

 

Kész a pirított krumpli Elkészült a krumpli.

Jó étvágyat!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!