Így főztem anyátokkal

Szilvalekváros derelye

 

Amit most leírok az tulajdonképpen csalás, mert a derelyét nem én készítettem, de úgy gondolom, hogy ebéd ötletnek nem rossz. Én nem szeretem se a gombócot, se a derelyét, ezért mirelitet szoktam venni.

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók: mirelit derelye (egy 600 gr.-os csomagban 20 db volt), víz, só, kb. 2 evőkanál olaj, kb. 10 dkg zsemlemorzsa

Egy nagy fazékba meleg vizet teszek, rárakom a fedőt és elkezdem melegíteni. A derelyét még nem veszem ki a mélyhűtőből.

 

WP_20160210_12_00_27_Pro

Amíg felforr a víz egy nagyobb serpenyőben az olajon meg pirítom a zsemlemorzsát. Ott kell állni mellette és kevergetni kell ne égjen meg. Két- három perc alatt kész.

 

 

Ha felforrt a víz, akkor megsózom, és előveszem a derelyét. Egyszerre csak 10 darabot rakok a lábasba, hogy ne hűljön ki a víz.

Feljött a derejye a víz felszínére

Ha feljönnek a derelyék a víz felszínére, akkor még kb egy-két percig hagyom főni.(Ott kell állni mellette, mert nagyon hamar kész van.) Egy szűrő lapáttal kiszedegetem a tésztákat, lecsöpögtetem, és beleforgatom a zsemlemorzsába. A következő adaggal ugyanígy járok el.

 

 

 

Kész derelye

 

Kiszedem a prézliből egy tálba. Aki szereti porcukorral megszórhatja.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg a Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!