Amit most leírok az tulajdonképpen csalás, mert a derelyét nem én készítettem, de úgy gondolom, hogy ebéd ötletnek nem rossz. Én nem szeretem se a gombócot, se a derelyét, ezért mirelitet szoktam venni.
- Ha hosszú a hajad fogd össze!
- Kézmosás
- Kötény
- A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
- A hozzávalókat kikészíteni
Hozzávalók: mirelit derelye (egy 600 gr.-os csomagban 20 db volt), víz, só, kb. 2 evőkanál olaj, kb. 10 dkg zsemlemorzsa
Egy nagy fazékba meleg vizet teszek, rárakom a fedőt és elkezdem melegíteni. A derelyét még nem veszem ki a mélyhűtőből.
Amíg felforr a víz egy nagyobb serpenyőben az olajon meg pirítom a zsemlemorzsát. Ott kell állni mellette és kevergetni kell ne égjen meg. Két- három perc alatt kész.
Ha felforrt a víz, akkor megsózom, és előveszem a derelyét. Egyszerre csak 10 darabot rakok a lábasba, hogy ne hűljön ki a víz.
Ha feljönnek a derelyék a víz felszínére, akkor még kb egy-két percig hagyom főni.(Ott kell állni mellette, mert nagyon hamar kész van.) Egy szűrő lapáttal kiszedegetem a tésztákat, lecsöpögtetem, és beleforgatom a zsemlemorzsába. A következő adaggal ugyanígy járok el.
Kiszedem a prézliből egy tálba. Aki szereti porcukorral megszórhatja.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: