Így főztem anyátokkal

Galuska vagy nokedli

Galuska

Íme, a tökéletes galuska (nokedli) receptje! Van két „titok” az egyik ki kell mérni pontosan a lisztet, a másik nem szabad spórolni a tojással!

  1. Ha hosszú a hajad fogd össze!
  2. Kézmosás
  3. Kötény
  4. A konyhában elpakolni (Hidd el könnyebb tiszta, rendes konyhában dolgozni!)
  5. A hozzávalókat kikészíteni

Hozzávalók személyenként:

  • 10 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 0,5 dl víz (lehet tejet is adni a vízhez, de a mennyiség maradjon),

Egy nagy fazékba meleg vizet teszek, rárakom a fedőt, és el kezdem forralni.

 

Bele ütöm a tojást

Egy tálba kimérem a lisztet, beleütöm a tojást, megsózom, és fakanállal el kezdem keverni, közben fokozatosan hozzáadom a folyadékot. (Én meg szoktam kóstolni a nyers tésztát elég sós-e?)Nem kell nagyon kidolgozni. Előkészítem a tésztaszűrőt és a lábast amibe majd kiszedem a galuskát.

 

Kiszaggatom

Ha felforrt a víz akkor ezt is megsózom, és beleszaggatom a galuskát, közben néha megkeverem. Nem kell sokáig főzni! Amikor feljönnek a galuskák a víz felszínére, már kész is. Mire végzek a szaggatással, már szinte meg is főtt. (Azért nem árt megkóstolni.) Kinyitom a hideg vizet, és a csap fölött leszűröm a galuskát. Az előkészített lábasba rakom, és kb. egy evőkanál olajjal összekeverem. Pörkölttel tálalom, vagy tojásos galuskát készítek belőle.

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!