Így főztem anyátokkal

Majonézes krumplisaláta

 

Rántott tőkehal filé majonézes krumplival

Ez a saláta igazán másnap finom. Halhoz is szoktam készíteni, de rántott husihoz, natúr húshoz, sült csirkecombhoz is illik, illetve hidegtálhoz is jól passzol.

Hozzávalók: 6-8 darab krumpli, 1 kis doboz joghurt, 4-5 evőkanál majonéz, 1 teáskanál mustár, esetleg egy fél teáskanál porcukor, 2 édes  alma, 1 evőkanál 6%-os tárkony ecet, 2-3 szál újhagyma vagy kb 10 cm póréhagyma (ez el is  maradhat)

 

héjában főtt krumpli

A krumplit héjában megfőzöm, de vigyázok ne főjön szét.

 

 

 

Mártás         Felkockázom az almát

Amíg fő a krumpli egy tálban összekeverem a mártáshoz valókat. Az almákat megpucolom, kicsumázom és felkockázom. Egyből beleteszem a majonézbe ne barnuljon meg.

Krumpli

Ha megfőtt a krumpli hideg vízzel leöblítem, megpucolom, és felkockázom. Így hamarabb kihűl. Közben az almahéját elrágcsálom.

 

 

Kész a saláta        Karíkára vágom a hagymát

Ha kihűlt a burgonya megsózom, és hozzákeverem az almához. Két felé választom, és az egyik feléhez hozzáadom a vékony karikára vágott újhagymát, vagy a póréhagymát. Mind a két salátát jól záródó dobozba teszem, és berakom a hűtőbe pár órára.

Rántott tőkehal filé majonézes krumplival Jó étvágyat!

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!