Így főztem anyátokkal

Zöldséges tarhonyaleves virslivel

  Ez a leves nagyon csalafinta, mert ha a megadott mennyiségű tarhonyát teszed bele, és marad másnapra, akkor a tészta „megeszi” a levest, és tálalhatod egytál ételként is. Ha azonban másnap is levest szeretnél, egyszerűen öntsél még hozzá vizet forrald fel (tűzhelyen), vagy ne tegyél bele annyi tésztát. A virslit is lehet pótolni másnap, mert… Tovább »

Húsleves (orjaleves)

  Nagyon sok családban szinte “kötelező” vasárnap valamilyen hús- leves. Most a sertéscsontból (orja)  készült levest írom le. Apám úgy tudta főzni ezt a levest, hogy a nagy fazék aljára le lehetett látni. Mi úgy hívtuk “celofán leves”. Nekem még nem sikerült ilyen szép, tiszta levest főznöm sertés csontból,de az íze azért ennek is nagyon… Tovább »

Sziasztok!

Végre elkezdem hiánypótló blogom, ami nagyon kezdő főzőknek fog szólni. Tudom, rengeteg receptkönyvet lehet kapni, sőt a neten is rengeteg recept van, de ilyen még nincs! Én nemcsak egyszerűen a recepteket írom le, hanem azt is mire kell odafigyelni az étel készítés során, milyen eszközöket érdemes használni, sőt a főzés végén milyen teendők vannak! Mindent… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!