Ennek az ételnek a „bundája” nagyon hasonló a párizsiasan készült csirkééhez, de szerintem finomabb. Előnye, hogy nem kell sokat pepecselni vele. Hozzávalók: fél kiló csirkemell filé 2 tojás 2+ 4 evőkanál liszt (szokás szerint zabpehely liszt) 2 kis doboz natúr joghurt fél teáskanál só olaj a sütéshez A csirkemellet felszeletelem (én kicsi… Tovább »
Joghurtos bundában sült csirke
Ennek az ételnek a „bundája” nagyon hasonló a párizsiasan készült csirkééhez, de szerintem finomabb. Előnye, hogy nem kell sokat pepecselni vele. Hozzávalók: fél kiló csirkemell filé 2 tojás 2+ 4 evőkanál liszt (szokás szerint zabpehely liszt) 2 kis doboz natúr joghurt fél teáskanál só olaj a sütéshez A csirkemellet felszeletelem (én kicsi… Tovább »
Gyorsan elkészül, laktató, finom nem kell hozzá sok minden. Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 25 dkg csiperke gomba só, őrölt fehérbors kb.3 evőkanál zabpehelyliszt olaj a sütéshez 2 dl víz Elkészítés A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem. A csirkemellet féltenyérnyi…
Régen azt hittem nagyon nehéz fánkot sütni, de rájöttem nem nagy ördöngösség. Olcsó, finom, és egy tartalmasabb húsos leves után lehet második fogás. Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 3 dl tej 1 kiskanál cukor 2 db. tojássárgája 5 dkg vaj csipetnyi só 0,5 dl rum (el is hagyható, vagy aromával helyettesíthető)…
Hozzávalók 4 személyre: 2 db friss leveles tészta (szerintem a Tante Fanny a legfinomabb) 4 db kicsi camembert sajt (a Sparban lehet kapni, piros doboza van) ha valaki szereti akkor lehet variálni ketchuppel, baconnal stb. Elkészítés: A hűtőből kiveszem a hozzávalókat, utána bekapcsolom a sütőt. A tésztát kicsomagolom, és félbe vágom. Ráhelyezem…
Egyszerű, finom, gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden. Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet tarja egy nagy tubus (160 gr.) fokhagyma krém 3 púpos evőkanál (zabpehely) liszt 1 evőkanál pirospaprika zsiradék a sütéshez (kókuszolaj) Elkészítés: A lisztet összekeverem a paprikával egy lapos tányérban. Ha nagyon vastagok a tarja szeletek, akkor kiklopfolom őket….
Szerintem ilyenkor tavasszal kihagyhatatlan köret. Hozzávalók: 1 kg újkrumpli 1 teáskanál só 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj Elkészítés: A krumplit egy új mosogatószivaccsal ledörzsölöm, megmosom, kockára vágom és sós meleg vízben felteszem főni. Közben a petrezselymet megmosom, és egy nagy éles késsel felaprítom.Ha nagyon hideg, akkor a vajat mikróban felolvasztom. …
A képre kattintva megjelenik a recept! Jó böngészést! LEVESEK: CSIRKÉS ÉTELEK: HÚS ÉTELEK: TOJÁSOS ÉTELEK: HALAS ÉTELEK: TÉSZTÁS ÉTELEK: EGYTÁLÉTELEK: FŐZELÉKEK: FELTÉTEK: KÖRETEK: SALÁTÁK: …
Hozzávalók a leveshez 4 személynek: 80 dkg krumpli 1 csokor újhagyma fehér része 4-5 evőkanál folyékony zsiradék (szilárd kókuszolajból kb. 1,5 evőkanál) 20 dkg (egy szál) sárgarépa kb 10 dkg (egy kicsi szál) fehérrépa 1 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 2 dl főzőtejszín 8 dl víz Hozzávalók a húsgolyókhoz: 50 dkg darált sertéshús az újhagyma…
Hozzávalók: 0,5 kg lecsópaprika (ennek vékonyabb a húsa) 1 db. paradicsom 1 fej vöröshagyma 15 dkg lecsókolbász 3 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál Édes Anna késhegynyi Erős Pista fél teáskanál só 3 evőkanál folyékony zsiradék (most kókuszolajat használok, abból szilárd állapotban kb. 1,5 kanál kell) 6-8 tojás Elkészítés: a hagymát nagyon apróra vágom, a…