Így főztem anyátokkal

Joghurtos bundában sült csirke

    Ennek az ételnek a „bundája” nagyon hasonló a párizsiasan készült csirkééhez, de szerintem finomabb. Előnye, hogy nem kell sokat pepecselni vele. Hozzávalók: fél kiló csirkemell filé 2 tojás 2+ 4 evőkanál liszt (szokás szerint zabpehely liszt) 2 kis doboz natúr joghurt fél teáskanál só olaj a sütéshez   A csirkemellet felszeletelem (én kicsi… Tovább »

Gombás csirkemell

  Gyorsan elkészül, laktató, finom nem kell hozzá sok minden.   Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell filé 1 fej vöröshagyma 25 dkg csiperke gomba só, őrölt fehérbors kb.3 evőkanál zabpehelyliszt olaj a sütéshez 2 dl víz Elkészítés     A hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem.     A csirkemellet féltenyérnyi… Tovább »

Farsangi fánk

  Régen azt hittem nagyon nehéz fánkot sütni, de rájöttem nem nagy ördöngösség. Olcsó, finom, és egy tartalmasabb húsos leves után lehet második fogás.   Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 3 dl tej 1 kiskanál cukor 2 db. tojássárgája 5 dkg vaj csipetnyi só 0,5 dl rum (el is hagyható, vagy aromával helyettesíthető)… Tovább »

Albérletbe költözés

Izgalmas külön költözni a szülőktől, és szó szerint „új életet” kezdeni. Én még emlékszem, hogy milyen volt először külön költözni a szülőktől, de sajnos nekünk nem adatott meg, hogy csak ketten legyünk, mert a Nagymamát magunkkal kellett vinni. Azért mégis úgy éreztem, hogy én vezetem a háztartást, de azért nem volt az igazi. Mi olyan… Tovább »

Leveles tésztában sült camembert

  Hozzávalók 4 személyre: 2 db friss leveles tészta (szerintem a Tante Fanny a legfinomabb) 4 db kicsi camembert sajt (a Sparban lehet kapni, piros doboza van) ha valaki szereti akkor lehet variálni ketchuppel, baconnal stb. Elkészítés:  A hűtőből kiveszem a hozzávalókat, utána bekapcsolom a sütőt.      A tésztát kicsomagolom, és félbe vágom. Ráhelyezem… Tovább »

Vasi pecsenye

Egyszerű, finom, gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden. Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet tarja egy nagy tubus (160 gr.) fokhagyma krém 3 púpos evőkanál (zabpehely) liszt 1 evőkanál pirospaprika zsiradék a sütéshez (kókuszolaj) Elkészítés: A lisztet összekeverem a paprikával egy lapos tányérban.       Ha nagyon vastagok a tarja szeletek, akkor kiklopfolom őket…. Tovább »

Petrezselymes újkrumpli

Szerintem ilyenkor tavasszal kihagyhatatlan köret.   Hozzávalók: 1 kg újkrumpli 1 teáskanál só 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj Elkészítés: A krumplit egy új mosogatószivaccsal ledörzsölöm, megmosom, kockára vágom és sós meleg vízben felteszem főni.    Közben a petrezselymet megmosom, és egy nagy éles késsel felaprítom.Ha nagyon hideg, akkor a vajat mikróban felolvasztom.   … Tovább »

Képek

A képre kattintva megjelenik a recept! Jó böngészést! LEVESEK:             CSIRKÉS ÉTELEK:               HÚS ÉTELEK:                                    TOJÁSOS ÉTELEK:            HALAS ÉTELEK:   TÉSZTÁS ÉTELEK:          EGYTÁLÉTELEK:   FŐZELÉKEK:   FELTÉTEK:                KÖRETEK:            SALÁTÁK:      … Tovább »

Krumplikrémleves húsgolyóval

 Hozzávalók a leveshez 4 személynek: 80 dkg krumpli 1 csokor újhagyma fehér része 4-5 evőkanál folyékony zsiradék (szilárd kókuszolajból kb. 1,5 evőkanál) 20 dkg (egy szál) sárgarépa kb 10 dkg (egy kicsi szál) fehérrépa 1 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 2 dl főzőtejszín 8 dl víz Hozzávalók a húsgolyókhoz: 50 dkg darált sertéshús az újhagyma… Tovább »

Tojásos lecsó

    Hozzávalók: 0,5 kg lecsópaprika (ennek vékonyabb a húsa) 1 db. paradicsom 1 fej vöröshagyma 15 dkg lecsókolbász 3 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál Édes Anna késhegynyi Erős Pista fél teáskanál só 3 evőkanál folyékony zsiradék (most kókuszolajat használok, abból szilárd állapotban kb. 1,5 kanál kell) 6-8 tojás Elkészítés: a hagymát nagyon apróra vágom, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!