Így főztem anyátokkal

Uborkasaláta

Hozzávalók: 1 kígyó uborka (vagy kettő fürtös) 0,5 liter víz 3 teáskanál cukor vagy más ízesítő fél teáskanál só 4 teáskanál 15%-os ételecet 1 gerezd fokhagyma (elhagyható) ízlés szerint: pirospaprika, frissen őrölt bors Elkészítés:                   Az uborkát megmosom, meghámozom ( nem kötelező), és uborka gyalun felszeletelem. Ezután megsózom,… Tovább »

Újkrumpli sütve

  Nekem ez a kedvenc köretem. Más ízű, mint a régi burgonyából készült sült krumpli. Természetesen rántott husival az igazi. Hozzávalók: személyenként kb. 25 dkg újkrumpli valamilyen zsiradék (én most kókuszolajat használok) Elkészítés:             Az újkrumplinak annyira vékony a héja, hogy nem kell megpucolni. Én egy tiszta új mosogatószivaccsal szoktam ledörzsölni… Tovább »

Diétás narancsos diótorta

    Hozzávalók a tortához: 3 egész tojás + 3 fehérje 10 dkg xilit 50 gr. Szoó Judit liszt 10 dkg darált dió fél bió narancs reszelt héja erre rá van írva, hogy fogyasztható a héja a többit vegyszerrel kezelik, és azt csak nagyon alapos sikálás után lehet használni, de jobb a biztonság. késhegynyi szódabikarbóna… Tovább »

Gombaleves

Egyszerű, de nagyszerű leves. Viszonylag hamar elkészül, és mivel a gomba tele van fehérjével laktató is. Hozzávalók 4 tányér leveshez 1 fej hagyma 20 dkg gomba 30 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 5 evőkanál zsiradék (most épp kókuszolajjal készítettem) 2 evőkanál (zabpehely) liszt 2 teáskanál pirospaprika csipet só 3 teáskanál Reform ételízesítő 1 liter víz… Tovább »

Banános csokitorta

Nem szokványos csokitorta, de nagyon finom! Szerintem egyszerű megcsinálni. Szülinapra készítettem, és a nagy ünneplésben elfelejtettem lefényképezni hogy néz ki egy  szelet. Hozzávalók a tésztához: 3 darab tojás 12,5 dkg Rama Vajas Íz, (vagy vaj) 15 dkg kristálycukor (én nádcukorral készítettem) 2 érett banán 25 dkg liszt 1 púpozott evőkanál kakaópor 1 teáskanál szódabikarbóna 1… Tovább »

Lasagne

  Tulajdonképpen ez egy rakott tészta. A „legnehezebb” része a besamel, de aki tudja mi a titka a készítésének, annak gyerekjáték megcsinálni. Itt elolvashatod hogyan kell elkészíteni. Hozzávalók: egy zacskó (25 dkg) (friss) lasagne tészta fél kiló darált hús kb. 0,5 dl olaj 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 teáskanál Reform ételízesítő (nincs benne… Tovább »

Besamel

Nagyon sok mindenhez lehet használni: süteményekhez, melegszendvicsekhez, lasagnéhez stb. Nagyon egyszerű elkészíteni, ha valaki tudja a „titkát”. Nekem sokáig nem sikerült rendesen elkészíteni, vagy csomós lett, vagy túl híg, vagy túl sűrű. Amióta azonban így csinálom azóta mindig tökéletes lesz. Hozzávalók: 2 evőkanál vaj 2 evőkanál (zabpehely)liszt 2 dl tej Nagyon hamar elkészül. Kb. öt… Tovább »

Abált oldalas

  Nagyon egyszerű elkészíteni. Hidegen tökéletesen helyettesíti a felvágottakat. Mivel most csináltam először csak 5 darabot főztem. Ehhez a mennyiséghez írom a hozzávalókat. Hozzávalók: oldalas só 3+1 gerezd fokhagyma bors 1 evőkanál pirospaprika víz A hús darabokat megsózom, borsozom, és annyi fokhagymás vízbe teszem fel főni, ami ellepi.           Ha megpuhult a… Tovább »

Csirkemell sonka

Egyszerű elkészíteni, de csak 3-4 napig lehet tárolni, mert nincs benne tartósítószer. Azért ilyen halvány, mert színezéket sem tartalmaz. Viszont finom. Hozzávalók: 0,5 kg darált csirkemell 2 tojásfehérje 2 dl főzőtejszín 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 evőkanál (zabpehely)liszt 1-1 teáskanál só és őrölt (fehér)bors Elkészítés: Egy nagy fazékba vizet forralok.     Közben a csirkemellet… Tovább »

Tiramisu

  Ebben a sütiben az a nagyszerű, hogy nem kell sütni. Ennek ellenére nagyon sokáig nem készítettem, mert nem kávézunk. Egyszer gondoltam egyet és kipróbáltam, hogy kávé helyett kakaót használok. A család egyöntetű véleménye az volt, hogy nem is hiányzik a kávé. Hozzávalók: egy csomag babapiskóta (20 dkg) 25 dkg mascarpone 3 darab (szalmonella ellen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!