Így főztem anyátokkal

Hamburger

Az itthoni hamburger nem hasonlít a gyorséttermekben kapható szendvicsekhez. Sokkal finomabb. Nálunk minden hozzávaló az asztalon van előkészítve, így mindenki saját magának állítja össze a szendvicsét. Igazi közösségi élmény így étkezni, összehozza a családot. Hozzávalók a húspogácsához: 0,5 kg darált marhahús, (a legfinomabb klasszikus hamburger 15-20% zsírtartalmú darált marhahúsból készül) 1 egész tojás, kb.késhegynyi őrölt… Tovább »

Krumplis bundában sült tőkehalfilé

  Igazából bármilyen szálkamentes halból lehet készíteni, én alaszkai tőkehalfiléből főztem, mert nálunk most ez a kedvenc. Hozzávalók 4 személyre: két csomag mélyhűtött alaszkai tőkehalfilé, só, mustár, bors, 5db régi közepes burgonya, kb 10 dkg zabpehelyliszt, zsiradék a sütéshez (most kókuszolajat használtam nagyon finom)                     A halat… Tovább »

Diétás aranygaluska

  Ez a süti nagyon laktató, nem lehet belőle sokat enni, ezért általában egy kiadósabb leves után szoktam készíteni.  Töményebb, és kevésbé emeli meg a vércukor szintet, mint a fehér lisztből készült variáció. Hozzávalók: 20 dkg Szoó Judit féle kilófaló kelt tészta lisztkeverék, 1 evőkanál vanília aroma, 3 evőkanál folyékony Süssina, 1 dkg fruktóz (az… Tovább »

Majonézes krumplisaláta

  Ez a saláta igazán másnap finom. Halhoz is szoktam készíteni, de rántott husihoz, natúr húshoz, sült csirkecombhoz is illik, illetve hidegtálhoz is jól passzol. Hozzávalók: 6-8 darab krumpli, 1 kis doboz joghurt, 4-5 evőkanál majonéz, 1 teáskanál mustár, esetleg egy fél teáskanál porcukor, 2 édes  alma, 1 evőkanál 6%-os tárkony ecet, 2-3 szál újhagyma… Tovább »

Sertéspörkölt

Szeretek pörköltet főzni, mert jól lehet melegíteni, és ha galuskával vagy makarónival kínálom más íze van. Hozzávalók: 1 kg sertés comb, 2 nagy fej hagyma, kb 1 dl  olaj, 2 teáskanál pirospaprika, 4-5 teáskanál Édes Anna (darált pirospaprika), télen egy kis doboz sűrített paradicsom, nyáron 1 nagy paradicsom, késhegynyi Erős Pista   A húst felkockázom… Tovább »

Tojás koszorú

    Én ezt előre szeletelt sonkával készítettem, de húsvéti sonkából is meg lehet csinálni. Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformához: 8-10  főtt tojás ,( a sonka és a sajt vastagságától függ) 10 dkg Selyem sonka, 10 dkg Milkana classic sajt (természetesen másmilyen sonkát, és sajtot is lehet használni), majonéz, 4 lap zseletin, ízlés szerint… Tovább »

Tojássaláta

  Egy kicsit már unom, hogy a húsvéti sonkához mindig főtt tojást eszünk. Most gyorsan „összedobtam” egy tojássalátát. Hozzávalók: 10 db főtt tojás, 6-7 evőkanál majonéz egy kis doboz natúr joghurt 1 evőkanál mustár 1 evőkanál citromlé  1 evőkanál 6%-os tárkony ecet 1 kávéskanál porcukor késhegynyi őrölt fehérbors 1 teáskanál szárított petrezselyem kicsi só (ezek… Tovább »

Mézes-mustáros csirkemell

    Szeretem ezt az ételt, mert különlegesen finom, és nagyon egyszerű elkészíteni. Hozzávalók 4 főre: Kb 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, 2dl méz, 5 kiskanál mustár, félteáskanál fehérbors, olaj a sütéshez A csirkemellet ujjnyi vastag, tenyérnyi darabokra vágom, besózom, megborsozom. Egy jól záródó tálban összekeverem a páchoz a mézet, a mustárt, és a fehérborsot…. Tovább »

Kolbászzsírban sült krumpli

  Ma sült kolbász volt ebédre héjában főtt krumplival. Maradt pár darab burgonya, amiből nem volt kedvem salátát készíteni. Ezért felkarikáztam, és a megmaradt zsírban kisütöttem őket. Mivel ezek már puhára voltak főzve csak egymás mellett lehetett őket sütni, és egyesével óvatosan forgatni, de nagyon hamar megpirultak.  Uzsonnára pont elég volt. Jó étvágyat!  Nézd meg… Tovább »

Zöldségleves daragaluskával

  A jó daragaluska puha, nem esik szét, és nem „eszi” meg a levest. Tulajdonképpen nem nehéz megcsinálni, ha valaki tudja a receptet. Hozzávalók: 1 tojás, 45 gr.(kb 2 púpos evőkanál) gríz (búzadara), késhegynyi szódabikarbóna, só 0,5 dl olaj, 2 evőkanál (zabpehely)liszt, 3 szál sárgarépa, 1 fehérrépa, kis darab zeller, kelkáposzta és karalábé, egy fej… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!