Így főztem anyátokkal

Tojás koszorú

 

Lecsatolom az oldalát

 

Én ezt előre szeletelt sonkával készítettem, de húsvéti sonkából is meg lehet csinálni.

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformához: 8-10  főtt tojás ,( a sonka és a sajt vastagságától függ) 10 dkg Selyem sonka, 10 dkg Milkana classic sajt (természetesen másmilyen sonkát, és sajtot is lehet használni), majonéz, 4 lap zseletin, ízlés szerint kígyó uborka, retek, paradicsom, saláta stb

Ekkora darabokra vágom

A főtt tojásokat karikára vágom, a sonkát és a sajtot kb akkora darabokra, mint egy szelet tojás. A kezembe veszek egy karika tojást, egy pötty majonézt nyomok rá, hozzá „ragasztok” egy szelet sonkát, erre is nyomok egy pici majonézt, és most a sajtot illesztem hozzá, megint majonéz jön, utána megint tojás. Ha már nem tudom kézben tartani berakom a tortaformába. Az elején még „dülöngél” ezért valamivel kitámasztom. (Én a kicsi asztali sótartót megmostam kívülről és azt használtam.)

Körbe ért

Szépen körbe rakom a tortaformát, a végén kiemelem a támasztékot, és összeillesztem a két végét. A zselatint megcsinálom a leírás szerint, és rákanalazom a koszorúra, úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.(Ez tartja össze.) Beteszem a hűtőbe.

 

 

   Közepére zöldséget rakok              Lecsatolom az oldalát

Tálalás előtt zöldségeket teszek a közepére, és lecsatolom az oldalát. (Nem mertem kiborítani, pedig lehetett volna.) Jó étvágyat!

 

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!