Így főztem anyátokkal

Csirkemell sonka

Uborkával nagyon finom

Egyszerű elkészíteni, de csak 3-4 napig lehet tárolni, mert nincs benne tartósítószer. Azért ilyen halvány, mert színezéket sem tartalmaz. Viszont finom.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált csirkemell
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál (zabpehely)liszt
  • 1-1 teáskanál só és őrölt (fehér)bors

Elkészítés: Egy nagy fazékba vizet forralok.

Darált csirkehús   Hozzáadom a tejszínt

Közben a csirkemellet ledarálom, beleteszem a kedvenc aprítógépembe, belerakom a többi hozzávalót, és pépesítem.

Sütőpapírba csomagolom  Fóliába tekerem

Egy sütőpapírra halmozom a masszát, és rudat formázok belőle, becsomagolom. Ezután alufóliába tekerem, a két végét megtekerem, mint a cukorkákat szokás, és néhány helyen cérnával átkötöm.

Vízben főzöm

Forrásban lévő vízben főzöm 35-40 percig.

 

 

 

Megfőtt   Kicsomagolom

Ha kész kiveszem, a vízből óvatosan kicsomagolom, kihűtöm, és beteszem a hűtőbe. Hidegen jól szeletelhető.

Uborkával nagyon finom  Jó étvágyat!

Nekem vajas kenyérrel és  kígyó uborkával nagyon ízlett.

facebook-icon-logo-vector Nézd meg Facebook oldalamat is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!