Csirkemell sonka

Egyszerű elkészíteni, de csak 3-4 napig lehet tárolni, mert nincs benne tartósítószer. Azért ilyen halvány, mert színezéket sem tartalmaz. Viszont finom.

Hozzávalók:

Elkészítés: Egy nagy fazékba vizet forralok.

   

Közben a csirkemellet ledarálom, beleteszem a kedvenc aprítógépembe, belerakom a többi hozzávalót, és pépesítem.

  

Egy sütőpapírra halmozom a masszát, és rudat formázok belőle, becsomagolom. Ezután alufóliába tekerem, a két végét megtekerem, mint a cukorkákat szokás, és néhány helyen cérnával átkötöm.

Forrásban lévő vízben főzöm 35-40 percig.

   

Ha kész kiveszem, a vízből óvatosan kicsomagolom, kihűtöm, és beteszem a hűtőbe. Hidegen jól szeletelhető.

  Jó étvágyat!

Nekem vajas kenyérrel és  kígyó uborkával nagyon ízlett.

 Nézd meg Facebook oldalamat is!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »